На запрошення Міністерства з охорони навколишнього середовища та захисту прав споживачів землі Баварія делегація Асоціації «Укрводоканалекологія» відвідала найбільшу європейську виставку у галузі водного господарства IFAT-2022, яка проходила у німецькому місті Мюнхен.

Метою делегації було ознайомлення європейських партнерів з роботою водопровідно-каналізаційного господарства України під час війни та пошук рішень і шляхів для відбудови зруйнованої водної інфраструктури.

Асоціація «Укрводоканлекологія» представила німецьким колегам свій стенд, де вони могли ознайомитись з матеріалами щодо руйнувань інфраструктури українських міст  та роботи наших водоканалів в умовах війни.



В рамках виставки проводились форуми, презентації та семінари, участь в яких брали представники Асоціації та українських водоканалів. Зокрема, представники делегації взяли участь у міжнародному симпозіумі Європейської водної асоціації (EWA) 2022: «Інтеграція водного сектору в циркулярну економіку».

Перед німецькими колегами виступив віце-президент Асоціації «Укрводоканалекологія», директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін. У своїй промові він звернув увагу на два аспекти: порушення права людини на доступ до чистої  питної  води та екологічну катастрофу, що  насувається через зруйновану  інфраструктуру каналізаційних споруд.



Делегація Асоціації відвідала стенди провідних світових виробників водопровідно-каналізаційного обладнання, таких як Wilo і Grundfos, ESMIL Group (ЕКОТОН). Ці виробники надавали і продовжують надавати допомогу водоканалам України, що постраждали під час війни.

Під час відвідування виставки були налагоджені ділові стосунки з німецькими колегами: виробниками обладнання, представниками місцевих водоканалів та асоціацій, місцевої влади. Були досягнуті домовленості щодо надання гуманітарної допомоги українським водоканалам. Зокрема, місто Гамбург, як місто-побратим Києва, надаватиме таку допомогу для підтримки водопровідного господарства столиці.



Такі заходи, як виставка IFAT, є чудовими майданчиками для нових ділових знайомств, налагодження співпраці, розповсюдження інформації про події в Україні та спільного пошуку рішень щодо відновлення водопровідно-каналізаційного господарства країни.