Наше підприємство зацікавлене в незаангажованому розслідуванні причин виникнення аварії на головній каналізаційній станції, яка призвела до забруднення неочищеними стічними водами р. Тетерів.

Аби отримати об’єктивні неупереджені висновки, КП “Житомирводоканал” уклало угоду з ТОВ «Національний центр сталого розвитку» на послуги з надання експертного висновку щодо причин та наслідків виникнення аварійної ситуації на ГКНС м. Житомир.

Для з’ясування усіх обставин ситуації будуть залучені експерти ГС “Професійна асоціація екологів України”, які виїжджатимуть на місце аварії та аналізуватимуть наявні відеоматеріали.

Експертний висновок має бути виконаний на основі наступного:

✔️Аналізу дозвільної та проєктної документації у галузі охорони водних ресурсів.
✔️ Оцінки екологічної ситуації на місті події.
✔️Аналізу матеріалів позапланової перевірки КП “Житомирводоканал” Державною екологічною інспекцією Поліського округу.
✔️Оцінки дій посадових осіб КП “Житомирводоканал” щодо припинення забруденння навколишнього середовища при виникненні аварійної ситуації на ГКНС в період з 6 по 11 серпня 2021 року.
✔️ Оцінки дій посадових осіб підрядної організації, що проводить реконструкцію ГКНС, яка, ймовірно, призвела до виникнення аварійної ситуації, унаслідок чого відбулося забруднення навколишнього середовища.

Надати експертний висновок ТОВ «Національний центр сталого розвитку» має до кінця вересня 2021 року.

Сподіваємося, неупереджене дослідження проллє світло на справжні причини виникнення аварійної ситуації і дозволить довести непричетність працівників водоканалу до її виникнення.