14 квітня у Житомирі водоканал розпочав роботи з монтажу нової водопровідної мережі та підключення її до вузла у камері КМР-3. В зв'язку з проведенням робіт, з 14 до 20 квітня буде знижено тиск подачі води на місто, а у мешканців верхніх поверхів центральної та промислової частини міста, вул. Шевченка, Довженка, мікрорайону Нижнья Польова, а також в смт Гуйва, смт Новогуйвинське та с. Зарічани у години найбільшого водоспоживання можлива відсутність води.

Наразі на об'єкті працює 2 ремонтні бригади та залучено 4 одиниці техніки. За словами працівника підрядної організації Миколи Корнійчука, зараз триває найскладніший етап - демонтаж сталевого трубопроводу.

" Ми вирізаємо застарілий сталевий трубопровід, який за допомогою екскаватора ми піднімемо наверх, і вже після цього інсталюємо новий пластиковий трубопровід та підключимо його до нової камери. Сам демонтаж - процес складний та часозатратний, він може зайняти 2-3 дні".

В ході робіт буде замінено 400 м водогону та підключено до нового вузла.

" Буде демонтовано старий сталевий трубопровід і замість нього  змонтовано новий поліетиленовий. Цей проєкт фінансується Світовим банком та Фондом чистих технологій. Дана підрядна організація виграла в Житомирі контракт, в рамках якого заплановано реконструкцію 9,5 км водопровідних мереж та 7 дюкерних переходів. Бюджет проєкту становить 137 млн грн. Заміна магістральних трубопроводів та дюкерних переходів зменшує наші втрати в водопровідній мережі. Окрім того, завдяки заміні застарілих трубопроводів зменшується кількість аварійних ситуацій на мережах, що позитивно позначиться на якості питної води, яку отримують мешканці в своїх домівках." - каже директор з розвитку та капітального будівництва КП "Житомирводоканал" Олександр Гаврилов.

" У зв'язку з проведенням робіт із заміни трубопроводу буде знижено тиск подачі води на місто, зокрема це буде відчутно в таких районах Житомира як: центральна та промилова частина міста, нижня Польова, вул. Шевченка, Довженка. Мешканці верхніх поверхів багатоквартирних будинків відчуватимуть дискомфорт внаслідок пониження тиску, особливо у періоди найбільшого водорозбору - зранку та ввечері. 20 квітня одразу після завершення робіт тиск буде нормалізовано" - розповідає менеджерка зі зв'язків з громадськістю КП "Житомирводоканал" Герасимчук Сніжана. 



Джерело: https://suspilne.media/122545-u-zitomiri-vodokanal-minae-dilanku-staroi-trubi-na-plastikovu-tisk-podaci-vodi-znizeno/