За 5 років наше підприємство замінило 382 підвідних водопровідних мереж до багатоквартирних будинків.

Сталеві та чавунні підвідні мережі, прокладені наприкінці минулого століття, мають невеликий діаметр – від 25 до 110 мм. Основним недоліком цих труб є схильність до корозії в результаті контакту металу з водою, унаслідок чого вони «заростають» іржею, а пропускна спроможність мережі зменшується, що часто стає причиною зниження тиску подачі води до помешкань. Водночас на старих підвідних мережах часто траплялися витоки води, тому Житомирводоканал кілька років тому обрав курс на їх повну заміну.



Вчора працівники водоканалу замінили 6 м аварійної підвідної мережі, яка живить будинок, що знаходиться за адресою: вул. Кибальчича, 22. Роботи вдалося виконати впродовж чотирьох годин – працівники відділу намагалися максимально швидко прокласти водопровідну мережу, аби мешканці будинку, повернувшись додому з роботи, вже були з водою.



До слова, впливати на якість та надійність водопостачання може також стан внутрішньобудинкових мереж, за які відповідають організації, на обслуговуванні яких цей будинок перебуває. Наше підприємство відповідає за постачання води до межі розмежування: до загальнобудинкового лічильника (якщо такий встановлено) або до фундаменту будинку.