Система водопостачання та водовідведення – це не просто труба з водою і стоками; це цілий господарський комплекс, який складається з десятків об’єктів: каналізаційних, водопровідних та підвищувальних насосних станцій, очисних споруд води та каналізації, лабораторій, у яких контролюється якість питної та стічних вод. Десятки тисяч водопровідних та каналізаційних колодязів, в кожному із яких встановлена запірна арматура. І, звісно, сотні кілометрів мереж. І хоч пересічні громадяни не завжди усвідомлюють, наскільки складно управляти таким комплексом, але наші друзі та партнери розуміються на наших потребах та проблемах і піклуються, аби в складні часи ми могли продовжувати працювати безперебійно.

Міжнародна організація з міграції, яка опікується українськими водоканалами, подарувала нам 10 генераторів: 4 із яких потужністю 9 кВт, 5 – 7,5 кВт, 1 – 5 кВт. За умови відсутності електропостачання, це обладнання дозволить забезпечити роботу окремих підвищувальних насосних станцій, дасть змогу підключати електроприлади при проведенні робіт із ліквідації наслідків аварійних ситуацій.

Нагадаємо, що місяць тому Міжнародна організація з міграції у якості благодійної допомоги надала Житомирводоканалу генератор потужністю 400 кВт, що здатний забезпечувати електропостачання найбільших об’єктів підприємства.