22 квітня будуть завершені роботи з монтажу нової водопровідної мережі та підключення її до вузла у камері КМР-3, в ході яких здійснено заміну 400 м аварійного сталевого трубопроводу на новий, поліетиленовий, а також підключення його до нового трійника в реконструйованій камері. Окрім того, в камері №2  замінено запірну арматуру та перепідключено трубопровід д400, який пролягає через весь район Корбутівка, а також живить Тетерівський масив.

За словами директора КП "Житомирводоканал" Андрія Нікітіна, ці роботи -  лише частина великого проєкту з реконструкції магістральних трубопроводів, який реалізовується в рамках коштів, виділених Світовим банком.

" На цій ділянці ми оновлюємо частину водопровідної мережі, прокладаючи поліетиленовий  трубопровід високої щільності діаметром 900 мм. Наразі бригадами виконуються роботи з приєднання нового трубопроводу до існуючого магістрального трубопроводу, який живить центральну та промислову частину міста, а також Зарічани та Станишівку. Загалом в рамках реалізації проєкту заплановано реконструкцію 9,5 км водопровідних мереж та 7 дюкерних переходів, 6 з яких ми вже замінили." - розповідає директор КП "Житомирводоканал".

За словами менеджерки зі зв'язків з громадськістю КП "Житомирводоканал" Сніжани Герасимчук, працівники підрядної організації замінили сталеві труби, які вичерпали свій ресурс, на пластикові. На черзі - випробування та дезинфекція новопрокладеного трубопроводу.

"Наразі підрядна організація "КСМ-ГРУП"  з'єднує бортову вставку та відвід, щоб приєднати новопрокладений трубопровід до існуючого магістрального. В найближчі дні будуть проведені гідравлічні випробування трубопроводу, промивка та дезінфекція." - розповідає Сніжана Герасимчук.

Цей проєкт фінансується Світовим банком та Фондом чистих технологій в рамках реалізації проєкту “Розвиток міської інфраструктури — 2”. Бюджет проєкту становить 137 млн грн. Заміна магістральних трубопроводів та дюкерних переходів зменшує наші втрати в водопровідній мережі. Окрім того, завдяки заміні застарілих трубопроводів зменшується кількість аварійних ситуацій на мережах, що позитивно позначиться на якості питної води, яку отримують мешканці в своїх домівках.

"Капіталізація водоканалу - важлива, оновлення магістральних трубопроводів - це зменшення поривів, покращення якості води та уникнення повторного забруднення в трубопроводах" - каже Андрій Нікітін. 



Джерело: https://suspilne.media/124120-u-zitomiri-vodokanal-zaminiv-piv-kilometra-stalevih-trub-na-plastikovi/