У Житомирі 30 травня близько 14-ї години працівники водоканалу приступили до ліквідації аварії на колекторі по вулиці Східній, 101. Сьогодні комунальники вирізають та знімають ділянку асфальту навколо провалля, аби замінити частину трубопроводу.

«Ми розпочинаємо вирізати асфальт, потім його знімаємо, вивозимо та добираємося сьогодні до труби. Якщо ми не встигаємо сьогодні, то продовжуємо завтра, розчищаємо, знаходимо проблему і будемо змінювати шматок труби. Проблема в тому, що тут лежить труба залізобетонна, верх труби згниває і вона падає, просідає. Ми будемо повністю вирізати її та змінювати на пластмасову», - розповів старший майстер з експлуатації та ремонту водопровідних мереж КП «Житомирводоканал» Максим Міщенко.

 

За словами директор КП «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна, поки не відомо, які масштаби аварії. Скільки часу займатиме її ліквідація буде зрозуміло після того, як знімуть асфальтне покриття.

«Так як ми підозрюємо, що у нас обвалилася верхня частина колектора, то ми плануємо замінити або просанувати ділянку колектора новою пластиковою трубою, як ми робили попередні часи. Ми хочемо подивитись, наскільки ми зможемо там просанувати метрів, зараз я не можу це сказати, завтра буде більш детальна інформація. Під час наших робіт ми впевнені, що ані зупинки дорожнього руху, ані обмеження водопостачання у нас не передбачається. Орієнтовна кількість днів буде відома завтра, тому що ми маємо зрозуміти масштаби», - каже директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

Через ремонтні роботи 30 травня після обіду тролейбуси за маршрутом №10 змінили маршрут та рухались по вулиці Грушевського. Для маршрутних таксі, автобусів та машин рух не обмежили. Транспорт рухатиметься за такою ж схемою до закінчення всіх робіт.

«Якщо завтра буду продовжувати роботи, то рух тролейбусів буде призупинено, рух іншого транспорту, в тому числі автобусів та маршрутних таксі, буде відбуватись у звичайному режимі. Коли закінчаться роботи поки сказати важко», - зазначив начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.