Незважаючи на сутужне фінансове становище, у якому опинилося наше підприємство, з дня у день ми робимо щось вкрай важливе і необхідне для житомирян. Навіть якщо ви цього не відчуваєте, адже вода в крані – це доволі звично, а про стічні води якось взагалі не прийнято розмірковувати.

Але аби забезпечити ці блага, наші бригади щодня виконують роботи на майже 800 кілометрах мереж: доки ви на роботі – ми переклали підвідну мережу, яка тягнеться до вашого будинку; ви вийшли з дитиною на прогулянку – ми замінили пошкоджений важкою технікою люк задля безпеки; ви не знали, що каналізаційний колодязь поблизу будинку забитий, а ми вже його прочистили.

Ми ніколи не лишаємо житомирян наодинці з проблемами, намагаємося реагувати максимально оперативно на усі заявки. Але! 86,3 мільйонів заборгованості перед підприємством критичної інфраструктури, перед тими, хто щодня забезпечує вас водою! Крадіжка води через незаконні врізки! І економічно необгрунтований тариф – три якоря, які тягнуть нас на дно.

Щодня ми боремося із цими ганебними, негідними явищами. За 86,3 мільйонів гривень водоканал міг би перекласти десятки кілометрів підвідних мереж до тих будинків, які поки ще продовжують живитися від старих, поїдених корозією, мереж; міг би відремонтувати насосні станції, що дозволило б зменшити виникнення аварійних ситуацій. Це ті прикрощі, від яких страждають усі, зокрема й найбільш добросовісні споживачі!

Усвідомлюючи те, що більшість боржників і крадіїв води з числа платоспроможного населення, ми прийняли рішення діяти ще більш рішуче і в подальшому застосовуватимемо ще більш наполегливі комунікаційні методи боротьби зі злісними неплатниками за послугу водопостачання і водовідведення та стягуватимемо борги у судовому порядку.