Запаси води в обох водосховищах Житомира дозволять без проблем пройти всі критичні точки літньої спеки - водопілля та зливи до країв наповнили і Денишівське (12 млн м3), і Відсічне (10 млн м3) водосховища. До такого рівня вода не підіймалась останн 2 роки. 

"На сьогоднішній день не лише водосховища наповнились, русло річки теж помітно розширилось. Завдяки опадам рівень води піднявся і тримається" - розповіла інженер-технолог цеху водоводу КП "Житомирводоканал" Тамара Ступакова.

Цього літа синоптики прогнозують аномальну спеку, проте на водоканалі запевняють, що готові до будь-якого сценарію розвитку подій. 

За словами Тамари Костянтинівни, "водосховища та річка продовжують поповнюватись, тому наразі ми готові до спекотного та посушливого літа. Навіть якщо виникне загроза недостатньої кількості води, ми маємо план виходу з цієї ситуації - перекачування річки з нижнього б'єфу у зворотньому напрямку, як ми робили минулого року, коли наші водойми страждали від маловоддя. Цьогоріч ми не спостерігали сильного паводку, тому й якість води не погіршилась - всі показники, включаючи каламутність та кольоровість, в нормі."



Джерело: https://www.ctv.ua/zapas-pytnoi-vody/