Щороку 22 березня світова спільнота відзначає Всесвітній день водних ресурсів (World Water Day). У цей день у всіх країнах світу акцентується увага на дбайливому ставленні до водних ресурсів. Адже вода – це основа життя. Вода – це один з найбільших цінних ресурсів як для людини, так і для довкілля.

Починаючи з 2000 року кожний Міжнародний день води присвячується певній темі. Кампанія 2023 року проходить під гаслом «Прискорення змін» та заохочує людей вживати заходів у власному житті, щоб змінити спосіб використання, споживання та управління водою.

З нагоди відзначення Всесвітнього дня водних ресурсів у Житомирській політехніці відбулась зустріч здобувачів вищої освіти кафедри екології та природоохоронних технологій та кафедри наук про Землю з начальником інформаційного відділу КП «Житомирводоканал» Сніжаною ГЕРАСИМЧУК. До зустрічі зі стейкхолдером долучились гаранти освітніх програм кафедр, з метою формування освітніх програм.

Під час зустрічі пані Сніжана ознайомила з основними видами діяльності КП «Житомирводоканал, наголосила про зростання залежності суспільства від водних ресурсів, дефіциту водних ресурсів, незадовільну їх якість, що становить загрозу розвитку суспільства, погіршує екологічний стан регіону.
Пані Сніжана зазначила, що ми звикли до присутності води в нашому житті, бо вона завжди є у водопровідному крані в нашій оселі, на робочому місті, в місцях відпочинку, в лікувальних, загальноосвітніх закладах та ін. Але потрібно пам’ятати, що ресурси води вичерпні, і наше здоров’я залежить від її кількості і якості.

Водночас, кожен може долучитися до збереження водних ресурсів дотримуючись простих правил: дбайливо ставитись до природи, раціонально використовувати водні ресурси. Наші локальні дії здатні викликати глобальні зміни.

Колектив кафедр й здобувачі щиро дякують ГЕРАСИМЧУК Сніжані за цікаву та інформативну зустріч й сподіваються на подальшу співпрацю!



Джерело: Державний університет "Житомирська політехніка"