Тиждень тому, а саме 5 червня, 4 лабораторії перевіряли воду у річці Тетерів. Брали проби у 7ми  точках, серед них водосховище «Дениші», «Відсічне», міські пляжі – дитячий та дорослий, гирла приток Тетерева – річки Гуйва та Гнилоп’ять. В обласному лабораторному центрі однозначно ствердили – в усіх місцях завищені показники бактеорологічні та хімічні, це вказує на забруднення річки каналізаційними стоками. 
Результати лабораторних досліджень у «Житомирводоканалі» забрудненість водосховищ підтверджують, але показники озвучують інші. 
Лабораторія екологічної інспекції в Поліському окрузі перевіряла лише хімічний склад води, зауважень до показників немає, проте є перевищення за іншими ознаками якості води. 
Свої висновки оприлюднили і представники державного агенства водних ресурсів України. Їхні результати теж засвідчують типове перевищення за бактеорологічними показниками. 
На думку лаборантів, перевищення показників є типовим для літнього періоду. Результати досліджень усіх 4 лабораторій можуть різнитись і допустима похибка 50%
Розходяться думки спеціалістів щодо одного з головних питань – чи безпечно купатись у річці Тетерів в районі Гідропарку на міському дитячому і дорослому пляжах.  
«Ми власне кажучи, не рекомендуємо знімати цю заборону, бо вода хоч і стала в деякій мірі стала кращою, але за хімічними показниками вона все ще брудна, тим паче ми бачимо, що багато брудної води в річку Тетерів надходить з Гнилопять» – розповів представник обласного лабораторного центру Юрій Лутай.
Усі результати досліджень лабораторії направили у Житомирську міську раду, для опрацювання відповідною комісією.

Джерело: http://sk1.tv/news/83600.html