В Україні загалом і у нашому місті зокрема гостро стоїть проблема, пов’язана із поганим станом водних ресурсів, які з кожним роком стають все більш вразливими та хворобливими: діяльність людини згубно позначилася на кількості та якості прісної води. Ми змушені констатувати вичерпання такого життєво важливого ресурсу, як вода.

Наразі через високу температуру повітря, у зв’язку зі зниженням рівня води у річці Тетерів та у водосховищах, її якість значно погіршилась — посилився процес цвітіння, який згубно впливає на гідробіологічний стан водойми. Ми опинилися перед викликом — маємо очищувати воду, показники каламутності та колірності якої не відповідають нормативним. Таку воду нам значно складніше очистити через те, що поки триває реконструкція водоочисної станції — ми змушені працювати на старих спорудах, яким важко “впоратися” із водою такої якості, яку ми зараз маємо в наших водозаборах.

Допоки не відбудеться зниження температур — вода у ваших кранах може мати більш виражене забарвлення. Проте за усіма іншими показниками якість води, яку ми подаємо на місто, відповідає нормам.

Водночас звертаємо вашу увагу на те, що у випадку, якщо з вашого крану тече брудна вода — це свідчить про порив трубопроводу. У таких випадках слід обов'язково повідомити про проблему диспетчера водоканалу: 0(412) 24 08 10.

Світлина: у 1-ій колбі - вода, яка надходить до нас із водосховища, у 2-ій - вода із нашого резервуару.