22 березня відзначається Міжнародний день водних ресурсів.

Вода — це наш найцінніший ресурс, який ми маємо у обмеженій кількості. Вона необхідна для виживання, відіграє санітарну, соціальну та культурну роль у людських суспільствах. На жаль, людство докладає недостатньо зусиль для збереження водних ресурсів і наразі питання забезпеченості “блакитним золотом” стоїть дуже гостро. Як ніколи актуальним є переосмислення ставлення до водних ресурсів, ощадливе водокористування. Якщо ми не почнемо раціонально використовувати воду зараз, то вже завтра можемо бути обмежені у її споживанні.

На нашому підприємстві ми постійно покращуємо якість води, впроваджуючи нові технології її очищення. З наступного місяця у процесі водопідготовки ми розпочнемо використовувати активоване вугілля, що дозволить покращити органолептичні властивості води. Ми замінюємо найбільш зношені ділянки трубопроводів та дюкерні переходи, на яких втрати води — найбільші, що дозволило нам за 2 роки скоротити водоспоживання: з 75 000 м3 на добу до 60 000 м3. КП “Житомирводоканал” є активним учасником компанії “Стоп фосфати” та ініціатором інформаційно-просвітницьких заходів, спрямованих на прищеплення звичок ощадливого водокористування.

Закликаємо долучитися до процесу збереження водних ресурсів: раціонально споживати воду і не забруднювати водойми може кожен!