Сьогодні в Ірпені запустили в роботу водогін, яким у місто постачатиметься вода з Києва. Проінспектувати виконані роботи прибув міський голова столиці Віталій Кличко.



Водогін було збудовано у рекордні терміни - лише за 20 днів. Роботи виконувались спільними зусиллями фахівців Ірпіньводоканалу, Київводоканалу, Житомирводоканалу та підрядних організацій за підтримки та координації Асоціації “Укрводоканалекологія” та фінансування благодійних установ, зокрема Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні. 10 фахівців відділів із обслуговування водопровідних мереж, геоінформаційних систем та діагностики трубопровідних мереж КП "Житомирводоканал" допомогли проводити роботи зі встановлення водопровідних колодязів і з'єднання новопрокладеного трубопроводу з уже існуючим. В роботах було задіяно 4 одиниці нашої спецтехніки.



За 20 днів було прокладено дві нитки поліетиленових труб діаметром 160 мм протяжністю 7 км та облаштовано водопровідні колодязі, запірну арматуру, змонтовано прилади обліку тощо. Результати проб з водопровідної мережі засвідчили, що вода відповідає всім нормам і може подаватись в оселі споживачів.