У Житомирі ліквідують порив колектора
17 лютого зранку у Житомирі за адресою: проїзд Академіка Тутковського, 6
 ремонтна бригада комунального підприємства "Житомирводоканал" почала ліквідовувати порив колектора діаметром 1000 мм.
 
Про це Суспільному розповіла працівниця компанії "Полісся" Софія Юрченко, яка першою помітила аварійну ситуацію:

"Вчора (16 лютого – ред.) ввечері я йшла з ЖЕКа і побачила, що пар іде з землі. Підійшла ближче – а там яма. Тому пішла до хлопців у бойлерну і сказала їм, щоб вони прийшли і подивились".

У Житомирі ліквідують порив колектора

У Житомирі ліквідують порив колектора
 
 

16 лютого ввечері представники "Житомирводоканалу" огородили місце, де утворилося провалля. Майстер Олександр Горушко розповів, що порив стався на каналізаційній мережі діаметром 1000 міліметрів:

"Зараз працюють 5 ремонтників "Житомирводоканалу". Будемо розкопувати, адже треба прочистити старий колектор і дивитись, наскільки труба пошкоджена. Потім зробимо котлован і будемо ремонтувати трубопровід".


У Житомирі ліквідують порив колектора

У Житомирі ліквідують порив колектора

 
 

За словами технічного директора КП "Житомирводоканал" Сергія Єрьоміна, через аварію жоден будинок не відключили від водопостачання:

"Колектор знаходиться під лівньовою трубою, а це ускладнює роботу тим, що тут проходять кабелі. Крім того, заважає дерево. Ми підготували акти до "Зеленбуду", щоб спиляти дерево, адже воно на шляху колектора, котрий бере початок від вулиці Східної, де пожежна частина, та тягнеться до основної каналізаційної станції".



Джерело: https://suspilne.media/105973-u-zitomiri-likviduut-poriv-kolektora/