Сьогодні очільниця інформаційного центру КП "Житомирводоканал" провела учням Житомирського міського ліцею №3 урок на тему: "Звідки береться вода і куди вона йде?", розповівши про рух води від водосховищ через водопровідні насосні станції, трубопроводи до осель житомирян, а звідти - до каналізаційних мереж, насосних станцій, очисних споруд каналізації та водойм.



Діти проявили неабиякий інтерес до цікавих фактів про функціонування водопровідно-каналізаційного господарства міста, вони були  вражені тим, що довжина міського водогону дорівнює відстані від Житомира та Одеси і обіцяли не викидати сміття в унітази, аби воно не засмічувало каналізаційні мережі і не псувало обладнання, встановлене на насосних станціях. А ще першокласники добре знають, що в жодному разі не можна викидати сміття у водойми або лишати його на берегах річок. Учні проявили обізнаність, кмітливість, допитливість та високий рівень екологічної свідомості.

Виховання бережливого ставлення до водних ресурсів - актуальне в усі часи, адже вода - це найціннійший наш ресурс і, на жаль, він обмежений. Бажаєте, аби ми провели урок для Ваших вихованців - телефонуйте нам: 050 473 04 78.