На території ОСК-1 (першого майданчика очисних споруд каналізації) підрядна організація ESOTECH зводить проміжну каналізаційну насосну станцію, запуск якої після завершення реконструкції ОСК-2, дозволить вивести із експлуатації ОСК-1. Завдяки проміжній насосній станції усі стоки, які раніше надходили на очистку з КНС «Промислової», «Селецької», ЗМК на ОСК-1, будуть транспортовані на реконструйовані ОСК-2.



Нагадаємо, що реконструкція очисних споруд дозволить вирішити 2 важливі для міста проблеми: екологічну та економічну, адже нові очисні споруди потужністю 65 тис м3 на добу дозволять очищати стічні води відповідно до європейських директив та стандартів, а перенесення усіх потужностей на один майданчик, автоматизація процесів, функціонування винятково енергоефективного обладнання, дасть змогу суттєво заощадити кошти на процесі очистки стоків.



Проміжну каналізаційну насосну станцію буде введено в експлуатацію разом із оновленими ОСК-2. Наразі стічні води усього міста перекачуються на очистку на очисні споруди каналізації за допомогою 27 каналізаційних насосних станцій та ГКНС. Щодоби підприємство очищує близько 45 000 м3 стічних вод.