Працівники "КСМ-ГРУП" завершили реконструкцію однієї із найбільш аварійних ділянок північного магістрального трубопроводу – найбільшого та найважливішого в місті, який забезпечує водою центр Житомира та 54% домоволодінь усього міста.

За 3 місяці підрядна організація «КСМ-ГРУП» проклала 1350 м нового водогону, який прослугує житомирянам десятки років. Протягом минулого тижня були проведені гідравлічні випробування, відбувалася промивка та дезінфекція трубопроводу. Дослідження відібраних проб води засвідчили те, що трубопровід може бути введений в експлуатацію, вода, яка ним транспортуватиметься є безпечною за епідеміологічними та фізичко-хімічними показниками. Розпочато транспортування води до осель житомирян новим трубопроводом – сьогодні до кінця дня житомиряни відчують суттєве покращення тиску подачі води.

Під час прокладання водогону підрядній організації доводилося долати труднощі паливної кризи, шукати нові шляхи поставки матеріалів, розробляти ділянки зі скельної породи, що вимагало пошуку та залучення додаткової спецтехніки, проте усі ці виклики були прийняті і подолані. 

Нагадуємо, що заміна ділянки аварійного магістрального водогону відбувалася за сприяння Світового банку у рамках проєкту "Розвиток міської інфраструктури-2", завдяки реалізації якого в Житомирі замінено 9,5 км водопровідних мереж.