У Житомирі відновили роботи з реконструкції очисних споруд "Житомирводоканалу", які проводять за гроші Світового банку. Про це розповів Суспільному керівник комунального підприємства "Житомирводоканал" Роман Ілик.

За його словами, вартість цього об’єкту буде близько 15 мільйонів доларів. Планується, що він буде завершений до кінця 2023 року.

"У нас три об’єкти. У нас ще є ГКНС (ГКНС – це головна каналізаційна насосна станція – ред.), і є ще проміжна каналізаційна насосна станція на ОСК1 (ОСК – це очисні споруди каналізації – ред.). Саме об’єкт ОСК2 – будівництво повним ходом розпочалося першого березня", – розповідає керівник комунального підприємства.

 
За словами Романа Ілика, у зв’язку із повномасштабною війною словенського субпідрядника замінила українська компанія, бо іноземні компанії під час війни не хочуть вести будівництво в Україні.

"Була компанія "МБТР", словени припинили з нею співпрацю, найняли іншу компанію – це український субпідрядник. З нового року ми підписали додаткову угоду про відновлення робіт, в січні вони проводили мобілізацію, визначили іншого субпідрядника – і в лютому вже почалася мобілізація, проводилися підготовчі роботи", – каже керівник "Житомирводоканалу".
 
Сьогодні на об’єкті працюють 50 робітників, сім одиниць спецтехніки. Кожного дня додаються нові ділянки робіт та персонал, розповідає директор субпідрядного підприємства Віталій Сетюков.

 
"Йдуть земляні роботи, бетонування, кровельні роботи, фасадні роботи, технологічні, трубопроводи. Весь спектр робіт ведеться паралельно. Реально виконати у ті строки, які у нас у контракті", – каже Віталій Сетюков.

 
Щодо термінів завершення робіт, то, за словами керівника "Житомирводоканалу", до 30 червня має бути побудована перша черга нових очисних споруд. Ще буде потрібно 700 тисяч євро.

"Ми передбачаємо, що це не будуть кошти "Житомирводоканалу", – сказав Роман Ілик. – Ми передбачаємо, що у нас вийде до літа знайти або грантові кошти, або допомогу Європи для України, або місто знайде інше співфінансування. І до кінця року ми плануємо завершити повну реконструкцію і завершити роботи на об’єкті".