Цього тижня КП «Житомирводоканал» проводитиме на водогоні міста роботи, які дозволять розпочати реконструкцію північного магістрального трубопроводу, що живить водою 54% домоволодінь усього міста. У зв'язку з цим буде призупинено водопостачання.

"Третього червня о 22:00 ми вимикаємо водопостачання у місті і починаємо спустошувати трубопроводи для того, щоб зробити необхідний обсяг робіт та підготувати велику ділянку магістрального трубопроводу під реконструкцію. Вже п’ятого червня водопостачання буде відновлено. Починаючи з 23:00 год. п’ятого червня й до 23:00 год. шостого червня ми будемо хлорувати водопровідні мережі нашого міста невеликими дозами хлору. У цей час воду можна використовувати для всього, крім харчових потреб", - розповідає директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

Призупинення водопостачання дозволить підрядній організації провести роботи із заміни запірної арматури у двох водопровідних камерах:

"Буде встановлено засувки на цьому магістральному трубопроводі, щоб обмежити ділянку, яку ми будемо в подальшому реконструювати: одна засувка буде встановлена на перетині вул. Каховської та вул. Олени Теліги, інша — приблизно через 2 км".

Водночас бригади водоканалу на інших ділянках водогону виконають роботи із заміни запірної арматури у восьми водопровідних камерах.

Директор КП “Житомирводоканал” нагадав про вигоди, які отримують житомиряни завдяки реконструкції трубопроводів: підвищення тиску, покращення якості води та уникнення повторного забруднення в трубопроводах.

Роботи із прокладання водопровідної мережі методом санації триватимуть протягом року. Загалом у ході реконструкції буде замінено 2,5 км трубопроводу разом з дюкерними переходами під річкою Кам’янка.