11 березня у Житомирі почали ремонт каналізаційного колектора, який через зношеність прорвало. Через прорив на дорозі утворилося провалля. Ремонт планують завершити протягом тижня.

Про це Суспільному розповів головний інженер "Житомирводоканалу" Сергій Єрьомін. За його словами, прорив на вулиці Східній, 101 стався через зношеність труб та обладнання:

"Відбувся провал нашого каналізаційного колектора на вулиці Східній, прорвало трубу діаметром 1000 міліметрів. Ці провали показують 80% зношеності колекторів. Ми максимально швидко намагаємося виконати ці роботи. Я думаю, що виконаємо тут роботи протягом тижня. Зараз трішки складний час з людьми, бачите, що небагато людей працює і мало задіяно техніки. Думаю, що на завтра буде виведено вже 2 одиниці техніки та, відповідно, дві бригади. Стан колекторів, які знаходяться в місті Житомирі такий, що вони всі зношені. Термін експлуатації колектора – 12-15 років, а він проіснував усюди вже два терміни".

Працівник водоканалу Олександр Морозюк розповідає, що кожного року на цьому місці відбуваються прориви колектора:

"Зараз ми проводимо підготовчі роботи: порізали асфальт, знімаємо його, а потім плавно будемо переходити до розкопок, шукати зламану трубу, розчищати її та міняти на пластикову, яка більш надійна та має 50 років гарантії".

Через аварію частину вулиці Східної перекрили для машин та громадського транспорту, тому виникли затори, каже водій Михайло Руденко:

"Незручно, але доводиться терпіти ці незручності та затори, як Ви бачите".



Джерело: https://suspilne.media/113405-u-zitomiri-policia-perevirae-informaciu-pro-zaminuvanna-primisenna-podatkovoi-inspekcii/