Перед Новим роком в Італії існує традиція викидати старі меблі на вулицю. Італійці вірять, що чим більше викинути старого, тим більше з’явиться нових надбань. Так сталося, що перед Новим роком і ми активно демонтуємо старе обладнання та отримуємо і встановлюємо нове. Наразі у машинному залі ми встановлюємо придбані цьогоріч насоси, які дозволять нам економити від 10 до 20% електроенергії на цьому об'єкті, а заощаджені кошти вкладати у інші проєкти з модернізації підприємства.

Ми вже отримали 4 насосні агрегати для головної каналізаційної станції Житомира. Обладнання було придбане за грантові кошти словенського фонду СМSR. Уже в дорозі до нас трансформатори, решітки та колектори, які дозволять забезпечити безперебійне функціонування ГКНС.

Цьогоріч Житомир стикнувся з безпрецендентною водною кризою. Через маловодність річки Тетерів, яка зараз наповнена на 38% від норми, зменшився обсяг води у Денишівському та Відсічному водосховищах. Ми забили на сполох і отримали допомогу зусібіч: спільно з Державним агентством водних ресурсів ми поповнили водосховища водою з розташованих вище ставків. Це дало можливість трохи виправити ситуацію і збільшити рівень води. На допомогу нам також прийшов данський фонд Пола Ду Йенсена, який спеціалізується на проблемах маловоддя. Він виділив кошти на придбання насосу, який дозволить перекачувати воду з річки і поповнювати нею водосховище. У листопаді ми отримали цей насос, зараз готуємося до його встановлення.

Замінювати старе на нове - завжди гарна ідея, особливо коли старе, отримане в спадок від Радянського Союзу, без кінця виходить з ладу і вимагає до себе великої уваги і значних енергозатрат.

Зображення може містити: одна або кілька осіб, надворі та текст