55 000 м3 води на добу (=55 млн літрів) "готують" фахівці водоканалу щодня. І "готують" зі справді дорогих "інгредієнтів": коагулянту, флокулянту, гіпохлориту натрію тощо (минулоріч нам пощастило, адже UNICEF надавала нам неоціненну допомогу у вигляді реагентів, а місячний запас "інгредієнтів" для приготування води коштує підприємству понад 4 млн грн!).
Фахівці цеху водоводу, працівники лабораторії "чаклують" над приготуванням води 24/7, адже цей процес вимагає пильної уваги.
Водопідготовка здійснюється відповідно до якості та характеристик води, яка надходить з водосховища на очисні споруди, а через те, що водичка повсякчас змінює свої характеристики - оптимальні дози реагентів добираються раз у раз.
Фахівці лабораторії контролюють якість води на усіх етапах водопідготовки: від водосховища до розподільчої мережі.
Про те, у чому ж криється суперсила наших спеціалістів із водопідготовки - розповідає інженер Тамара Ступакова та очільниця контрольно-вимірювальної лабораторії Ольга Купрієць.