Працівники КП “Житомирводоканал” замінюють аварійну ділянку самопливного каналізаційного колектора, який пролягає на вул. Фещенка-Чопівського.

Колектор транспортує стоки від каналізаційної насосної станції на вул. Чуднівській до головної каналізаційної насосної станції на вул. Івана Гонти, а звідти — на станцію очищення стоків.

Неодноразово склепіння колектора руйнувалося та провалювалося разом із ґрунтом над колектором. Після повного обстеження колектору було виявлено, що ділянка від гасильного колодязя до місця виникнення аварійної ситуації повністю зношена та має отвори, крізь які всередину проникає ґрунт. Щоб попередити виникнення аварій на колекторі, що могли призвести до руйнування дорожнього покриття та виникнення небезпечних для руху транспорту та життя людей ситуацій, було прийнято рішення замінити пошкоджену ділянку.

10-го листопада бригада з ремонту та експлуатації каналізаційних мереж приступила до виконання робіт із перекладки аварійної ділянки колектора, 11-го листопада було замінено 21 метр трубопроводу. Сьогодні, 15 листопада, бригада завершує прокладання аварійної ділянки протяжністю 18 метрів, що забезпечить стабільну експлуатацію колектора та убезпечить рух транспорту.

На жаль, виконання таких робіт унеможливлює транспортування стоків зі станцій КНС, що знаходяться на вул. Чуднівській, 3, 3А до ГКНС.