Вже у наступні вихідні водоканал перекриє водопостачання на місто для модернізації станції підготовки води. Вентиль на місто перекриють з 23.00 29 травня рівно на одну добу:

«Нам потрібно попрацювати з трубопроводами, які подають воду на місто і які «приходять» безпосередньо з першого підйому, з місця, де забирається вода з річки, - з водосховища Відсічного. Проводити такі роботи без відключення водопостачання неможливо. Ми говоримо про великий об’єм води, про 60 000 м3 подачі води на добу», - розповідає директор підприємства Андрій Нікітін.

Наразі на водоканалі будуть оновлені стратегічні точки міського водопостачання, які вже давно відпрацювали своє. Вони введені в експлуатацію ще півсторіччя тому:

«Через ці 2 павільйони, в яких знаходяться вузлові камери, транспортується весь об’єм води в наше місто. Безпосередньо з цієї точки розпочинається повністю заміна магістральних трубопроводів, тобто тут у нас закінчуються очисні споруди і насосна станція другого підйому і все, що за цим, це вже магістральні трубопроводи, які ми також реконструюємо (але це вже інша підрядна організація). Нам важливо дати якісно реконструювати магістральні трубопроводи. І для цього ми маємо тут замінити запірну арматуру».

Окрім того, порожні водопровідні магістралі підприємству потрібні для цілого комплексу робіт. 30 травня ремонтні бригади замінять 8 засувок на 6 ділянках у центрі міста, а підрядна організація «КСМ-груп» проведе роботи з будівництва водопровідної камери для подальшої заміни магістрального колектора по вулиці Чуднівській та замінить запірну арматуру в Зарічанах.
Ще добу після відновлення водопостачання використовувати воду з кранів для приготування їжі небажано:

«Після закінчення робіт і відновлення водопостачання (це відбудеться о 23 годині 30 травня) ми починаємо хлорувати систему. І рівно добу вода буде інтенсивно хлоруватися, тому її не можна буде використовувати для харчових потреб. Це стандартна процедура, яку ми виконуємо 2 рази на рік: у весняний період та восени».