Минулого тижня рибоохоронний патруль розмістив на своїй сторінці відео, відзняте уночі у невизначеній локації поблизу Гідропарку, оточеній синьо-зеленими водоростями, у якому працівники вищезгаданої організації стверджують, що КП «Житомирводоканал» скидає у Тетерів нечистоти.

Лабораторії водоканалу та екологічної інспекції відреагували на скаргу миттєво: на місці скиду № 3 одразу були відібрані проби води для проведення аналізу.
На підставі результатів аналізу води зі скиду № 3 очисних споруд водопроводу, проведеного контрольно-вимірювальною лабораторією водоканалу, перевищень якісних показників скидів промивних вод не виявлено.

Водночас вимірювання показників складу та властивостей зворотних вод було проведено відділом інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції Поліського округу, за результатами якого складено протокол  від 29.04.2020 р. №47-20/1. Отримані результати аналізів засвідчили про те, що порушень щодо якісних показників скидів промивних вод також не виявлено.

Отримавши підтвердження своєї непричетності до змодельованого у відеосюжеті інциденту, КП «Житомирводоканал» надіслав до управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області вимогу спростувати інформацію, як недостовірну, яка не дає можливості встановити час, дату, місце проведення зйомки, присутніх осіб або інші фактичні дані, на яких ґрунтуються обвинувачення людини, яка знімала відео у човні.

Розслідування, проведене Державним агентством рибного господарства у Житомирській області, засвідчило, що КП «Житомирводоканал» не причетний до забруднення річки Тетерів. Інформація, яка була розміщена на офіційній сторінці Житомирського рибоохоронного патруля 28 квітня, була видалена та спростована, про що було повідомлено у листі директора водоканалу Андрія Нікітіна.