31 травня о 22:00 КП "Житомирводоканал" розпочинає промивку та дезінфекцію мереж, яка триватиме протягом усього 1-го червня. Профілактична дезінфекція і промивка міських водопровідних мереж здійснюється щороку на підставі плану, який погоджується з міськвиконкомом і санітарною службою міста з метою дотримання санітарно-епідеміологічного благополуччя житомирян.

Ми підготували відповіді на запитання, які ви нам задаєте найчастіше під час перебігу цього процесу.
 
Як проводиться промивка водопровідних мереж?
Процедура промивки водопровідних мереж здійснюється у кілька етапів:
  • випуск води із водопровідних мереж міста;
  • заповнення водопровідних мереж дезінфікуючим розчином;
  • випуск води з дезінфікуючим розчином із водопровідних мереж і промивка мереж;
  • здійснення постійного лабораторного контролю якості води;
  • подача споживачам питної води.

Що робити, якщо після промивки з кранів тече неякісна вода?
Насамперед необхідно відкрити крани та протягом 5-10 хвилин спустити воду. Це необхідне для того, аби залишки дезінфікуючого розчину разом із відкладеннями, що утворюються всередині мереж, не залишалися у трубах.

Чому на деяких вулицях міста у день промивки з’являються потоки води?
Після проведення загальноміської промивки водогонів та їх знезараження проводиться випуск води із дезінфікуючим розчином шляхом відкриття водорозбірних колонок та пожежних гідрантів на водопровідних магістралях.

Коли можна використовувати воду для приготування їжі?
У період дезінфекції трубопроводів вода є придатною для санітарно-гігієнічних та господарсько-побутових потреб. Починаючи з 2-го червня, її можна використовувати для приготування їжі.
На зображенні може бути: текст