У період з 1 травня по 30 вересня абонентам, які не мають лічильників, здійснюватимуться нарахування за полив присадибних ділянок з розрахунку 6 літрів води на квадратний метр на добу.

Полив однієї сотки коштуватиме 339, 71 грн. за 31 день і, відповідно, 328, 76 грн. за 30 днів.

Абонентам, у приватних обійстях яких не встановлено прилади обліку води, за полив 5 соток городу протягом поливного сезону доведеться сплатити 8383,18 грн.

Натомість абоненти, які встановили засоби обліку, платитимуть виключно за показниками лічильника.
Щороку, починаючи з травня і до жовтня місяця, водоспоживання в Житомирі зростає на 10 000 м3 за добу. Це величезна кількість води, яка, зазвичай, витрачається на полив присадибних ділянок та городів.

Близько 20 000 мешканців приватного сектору нашого міста підключені до системи централізованого водопостачання. На початок минулорічного поливного сезону встановлених приладів обліку води не мали 6000 приватних домоволодінь. Наразі кількість абонентів, які не встановили лічильник, становить 4012.

Згідно з чинним законодавством України, нарахування за воду здійснюватиметься на усю площу присадибної ділянки.
Водночас звертаємося до мешканців приватного сектору із проханням не використовувати для поливу присадибної ділянки шланг, оскільки це спричиняє до зниження тиску у водопровідній мережі, особливо в ранковий та вечірній часи, від чого страждають не тільки мешканці приватного сектору, а і багатоповерхівок.

Нагадуємо, що встановлення лічильника - це плата власника за фактичне використання з послуг водопостачання та водовідведення. Житомиряни, у яких встановлено лічильники, більш ощадливо споживають воду, для власних потреб вони витрачають щонайменше на 15-20%.

На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі