Сьогодні мер міста Сергій Сухомлин на найважливішому для міста будівельному майданчику - майданчику, на якому зводяться нові споруди очистки води, - розповів про наймасштабніші інфраструктурні проєкти, які проводяться у Житомирі. Серед таких - проєкти з відновлення зношеної інфраструктури водопостачання та водовідведення, які реалізовуються за кредитні кошти Світового банку.

Завдяки участі КП "Житомирводоканал" у проєкті "Розвиток міської інфраструктури-2" до кінця 2022 року в Житомирі будуть модернізовані очисні споруди води та очисні споруди каналізації, а також реконструйовано 10 км магістральних мереж.

Реконструкція очисних споруд каналізації дозволить вирішити декілька актуальних для міста проблем:
????якісного очищення стічних вод;
????видалення фосфатів;
???? економії електроенергії;
????економії бюджетних коштів за рахунок створення однієї сучасної та великої очисної системи замість двох застарілих.
Потужність очисних споруд каналізації після реконструкції складе 60 тис м3 на добу.

Будівництво нового очисного комплексу води дозволить якісно очищувати воду з річки Тетерів, покращить якість питної води та дасть змогу автоматизувати технологічні процеси. Потужність очисних споруд води після реконструкції складе 75 тис. м3 на добу.



За словами Сергія Сухомлина, "щороку бюджет міста додавав до бюджету підприємства в середньому 40-50 млн грн. Цьогоріч вперше бюджет водоканалу не потребує дотацій. Ще 2-3 роки такої роботи і КП "Житомирводоканал" зможе надавати якісну послугу без додатково виділених коштів з бюджету міста".