Ремонтна бригада на чолі з майстром Пікулем Петром Івановичем вийшла на роботу 8 грудня о 8:00 ранку, а закінчила працювати 9 грудня о 5:30 ранку, тобто хлопці працювали на морозі, провівши значну частину часу у безпосередньому контакті з водою, майже 22 години. Бригада розпочала свій день із ліквідації наслідків пориву на Баришівській, 42. Наступна локація, на якій працівники водоканалу мали виконати роботи стала вул. Космонавтів, 30. За вказаною адресою на місці пориву трубопроводу знаходилась опора лінії ТТУ. Для того, щоб провести розкопки і ліквідувати наслідки аварії, необхідно було зачекати, доки аварійні бригади КП ТТУ та КП “Міськсвітло” демонтують опору.



На жаль, так трапляється, що часто не з власної вини ми не можемо швидко усунути аварії, які трапляються на водогоні міста. У випадку пошкодження труби, поряд із якою або над якою споруджено ті чи інші інфраструктурні об’єкти, нам доводиться витрачати час, щоб дочекатись поки вони будуть демонтовані і ми зможемо ліквідувати аварійну ситуацію, не наражаючи наших працівників на небезпеку.



Розкопки на місці аварії були вкрай важкими, адже глибина залягання труби сягала 4 метрів. Коли розпочалися безпосередні роботи з відновлення цілісності пошкодженого чугунного трубопроводу, - працівників чекало розчарування: повздовжня тріщина на старій трубі “пішла” далі. Замість очікуваних трьох-чотирьох годин роботи, хлопцям довелося працювати на об’єкті 16 годин поспіль. Водопостачання було відновлено близько другої години ночі. Час перед світанком був присвячений проведенню засипки розкопки та згортанню наслідків аварійної ситуації на дорозі задля убезпечення водіїв.