У Житомирі замінюють труби водогону, що перетинає русло Кам'янки та живить водою центральну частину міста, мікрорайони Богунію та Крошню.

Роботи розпочали в ніч з 18 на 19 жовтня. 

" На цій ділянці знаходився застарілий трубопровід, який ми повинні були замінити, поруч ми встановили новий, який з'єднує обидва береги Кам'янки. Як тільки ми введемо в експлуатацію новопрокладену трубу, одразу розпочнемо проведення робіт на наступній ділянці." - розповідає інженер-консультант "Гідро Інженьор" Деян Філіповіч.

Перед тим, як прокладати новий трубопровід, було проведено роботи із заміни запірної арматури на обох берегах. 

"Бетонний трубопровід, який ми замінили, був у жалюгідному стані, мав велику кількість пошкоджень, які призводили до витоків і, відповідно, до погіршення якості води. Новопрокладена поліетиленова та склопластикова труба дозволить значно зменшити кількість втрат води та позитивно вплине на якість води, яка надходить у будинки мешканців." - зазначає Деян Філіповіч.

Хоча проведення робіт і не вплинуло на забезпечення водою усього міста, однак в деяких районах перебоїв у водопостачанні уникнути не вдалось. 

"Повного обмеження водопостачання міста ми змогли уникнути, однак тиск подачі води  довелось значно знизити, адже роботи проводились на одній з двох головних артерій, які живлять Житомир. Одразу після завершення робіт, тиск буде підвищено до нормованого" - розповів інженер з технічного нагляду КП "Житомирводоканал" Дмитро Ковальчук.

Ця ділянка - частина великого проєкту з модернізації водогону Житомира. 

"Загальна вартість цього проєкту складає 137 млн грн. Наразі роботи ведуться на ділянці №1 - це один із шести дюкерів, які ми вже відремонтували та встановили" - каже інженер-консультант "Гідро Інженьор"



Джерело: https://www.ctv.ua/rekonstruktsiia-vodnoi-arterii/