КП «Житомирводоканал» продовжує масштабні роботи з оновлення водомережі міста за кредитні кошти Світового банку. 16 березня працівники підрядної організації розпочали санування дюкерного переходу на вулиці Івана Гонти.

«Ми знаходимось на ділянці №4. Це ділянка, що з’єднує станишівські землі з містом та вулицею Гонти. Зараз проходять роботи по санації дюкерного переходу. В дюкерному переході дві гілки по 130 метрів. Труби розраховані на тиск 16 бар. Після обстеження виявлено, що в зв’язку з відсутністю виконавчої документації, водопостачання здійснювалось не по зазначеним в проєктній документації трубам. Тому були проведені розкопки і було виявлено, що є додаткова труба, яка не вказана в проєкті. Після цього були проведені роботи з очищення та промивки існуючих труб, в яких зараз і проводиться затяжка», - розповідає інженер технічного нагляду Дмитро Ковальчук.

«Нормативно, дюкерний перехід складається з двох ниток. Одна нитка функціонує, а друга повинна постійно бути в резерві. Першочергово, коли дюкерний перехід був зроблений, було дві нитки, які з’єднували місто Житомир та Станишівку, і які були діаметром 600. Ці трубопроводи були вже у вкрай аварійному стані і на них були дуже великі втрати води. Тому своїми силами додатково водоканал  зробив ремонт цього переходу, в зимній період часу проклав нову гілку діаметром 400. І до даного моменту функціонував лише один трубопровід. Тобто, раніше була 600, на даний момент функціонувала одна 400-сотка, яка вже теж в дуже незадовільному стані, тому даний дюкерний перехід потрапив в перелік пріоритетних. І на даний час ми можемо спостерігати те, що він реконструюється. Сьогодні будуть закінчені роботи по санації першої нитки дюкерного переходу. Ну, і до кінця тижня ми маємо закінчити роботи на даній ділянці», - каже директор з розвитку та капітального будівництва КП «Житомирводоканал» Олександр Гаврилов.



Джерело: https://www.zhitomir.info/news_190768.html