Працівники КП "Житомирводоканал" продовжують вести боротьбу із наслідками аварії, яка трапилася на головній каналізаційній насосній станції. З метою зменшення негативного впливу стічних вод на річку було відкрито два випуски, що дозволяє посилити течію та наситити Тетерів киснем.

Сьогодні з Обухова буде доставлено насос, який проходив процес висушування після аварії. Одразу по прибуттю планується його монтаж та налагодження процесу транспортування стоків на очисні споруди каналізації.

Водночас найближчим часом буде доставлено ще один насос із Рівненщини, встановлення якого дозволить стабілізувати ситуацію з перекачуванням стічних вод.

Лабораторія поверхневих, зворотніх і стічних вод кожні дві години продовжує моніторити якість води в річці. 

Нагадуємо, що реконструкція ГКНС тривала протягом останніх 5 місяців. За цей період було встановлено новий шибер, підготовлено до монтажу нову трансформаторну підстанцію та насоси. Аби повністю завершити модернізацію насосної станції, підрядній організації, яка виконувала роботи, не вистачило місяця.

Головна каналізаційна насосна станція працює з 1973 року - вона вичерпала свій експлуатаційний ресурс.

Задля того, щоб повністю замінити застаріле обладнання КП “Житомирводоканал” вдалося залучити грантові кошти Центру міжнародного співробітництва та розвитку, які дозволять провести реконструкцію насосної станції. Наразі тривають роботи із модернізації однієї із ліній транспортування стоків. Щоб повністю оновити лінію - підприємству довелося вивести її із експлуатації. Протягом наступних двох-трьох тижнів планується встановлення та запуск 6 нових насосних агрегатів, які спроможні будуть перекачати увесь обсяг опадів та стоків, які надходять на станцію.