А ви знали, що деякі українці знімають таблички про мінну небезпеку, задля того, аби використати для своїх побутових потреб? Наприклад, для підв'язування помідорів. Ось чому поля з незібраними врожаями нині - потенційно небезпечні.

Про ці факти працівникам Житомирводоканалу розповів спеціаліст з інформування щодо ризиків вибухонебезпечних предметів Данської ради у справах біженців (DRC) Олександр Нездоймишев.



Третя частина території України є замінованою. Наразі наша держава за ступенем забрудненості території вибуховими пристроями є чи не найнебезпечнішим місцем на планеті.

Тому вкрай важливо озброюватися знаннями про ризики вибухонебезпечних "залишків" війни, адже вони можуть врятувати життя.



Олександр Нездоймишев розповів про головні правила поведінки на замінованій території, а також алгоритми дій у разі виявлення боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів. Завдячуючи панові Олександру, ми дізналися про небезпеку узбіч, полів, непротоптаних стежок, про підступне закладання ворогами вибухівок у коробки з-під цукерок, дитячі іграшки, гаджети. Працівники водоканалу отримали багаж знань, який дозволить уникати потенційної небезпеки та запобігти надзвичайним ситуаціям.



Сесія з інформування проведена завдяки фінансуванню від Центру вирішення криз та підтримки Міністерства Європи та закордонних справ Франції.