З 27 по 31 серпня триває Всесвітній тиждень води, основним завданням якого є привернення уваги громадськості до проблеми нестачі питної води та забруднення водних ресурсів, а також пошук шляхів вирішення цих проблем.

З усієї кількості води на планеті прісною є лише 3%, і щороку ця кількість стрімко зменшується. Близько 1 млрд людей не мають доступу до чистої та безпечної питної води. Основними причинами цього є глобальні зміни клімату, індустріалізація та людська діяльність, в результаті якої велика кількість водойм забруднюються, або й зовсім зникають.

Через те, що якість води у водоймах з кожним роком стає все гіршою — її все важче очистити для наших господарсько-побутових потреб, адже абсолютна більшість очисних споруд води в країні технологічно застарілі.

КП "Житомирводоканал" - одне із небагатьох підприємств країни, якому вдалося отримати фінансування на реконструкцію очисних споруд води, що дозволить житомирянам за 2 роки отримувати питну воду високої якості.

Завдяки встановленню нового обладнання, автоматизації процесів і впровадженню нової технології, яка передбачає використання активованого вугілля, вона очищатиметься значно швидше і якісніше. Ключовими елементами системи стануть нові ламельні відстійники, які дозволять миттєво видаляти осад, завдяки чому вода не матиме характерного запаху та присмаку. Як саме це працюватиме — ви можете переглянути у відеоматеріалі.