Директор КП "Житомирводоканал" Андрій Нікітін у якості спікера взяв участь у проекті "Школа мерів" - інноваційній освітній програмі, покликаній підготувати діючих міських голів та кандидатів у мери до управління містами. Учасники "Школи мерів" поглиблюють свої знання та досвід у сфері стратегічного менеджменту, публічного адміністрування та оpen government, що допоможе їм у ході розробки стратегії розвитку їхніх міст та реалізації заходів, передбачених стратегічним планом.
 
Андрій Нікітін поділився із учасниками програми інформацією про стан українських водоканалів, проблеми, з якими вони стикнулися, та порівняв становище наших підприємств зі становищем європейських.
 
"Нині українська водоканалізаційна індустрія переживає глибоку кризу, і якщо терміново не розробити стратегію її розвитку, то нас може спіткати катастрофа. Кожне місто потребує інвестицій, які б дозволили замінити застарілі мережі, модернізувати очисні споруди води та каналізації", - наголосив очільник КП "Житомирводоканал".


 
На заході також були розглянуті пріоритетні напрямки розвитку водоканалів, які допоможуть вийти галузі із кризи. Серед таких - боротьба із усіма видами втрат води, покращення її якості, підвищення енергоефективності та екологічності підприємств, впровадження корисних сервісів, залучення нових кадрів - фахівців своєї справи.
 
Директор підприємства наголосив на тому, що об"єднання зусиль органів державної влади, місцевого самоврядування та колективу підприємств допоможе водоканалізаційній індустрії вийти з кризи.