По двом насосним станціям, у яких була проведена реконструкція, економія електроенергії склала 92% та 95%.

Такі дані 17 квітня озвучив директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін під час доповіді по звіту щодо виконання показників фінплану на черговому засіданні міськвиконкому.

«Є доволі позитивна динаміка – на 10% зменшились втрати води. Крім того, у нас є суттєва економія по електричній енергії. Тільки за три місяці цього року, якщо порівняти з минулим роком, ми отримали економії майже 3 млн грн, або 1 млн 400 кіловат електроенергії. Якщо взяти один березень місяць, то економія становить 17% - це для підприємства шалена цифра. В середньому ми маємо 12-15% зменшення, в порівнянні з минулим роком», - розповів Андрій Нікітін.

Суттєва економія електроенергії, за словами директора комунального підприємства, відбулась, в першу чергу, за рахунок проведеної модернізації станцій підйому води.

«У нас дійсно є приємно шокуючі цифри по економії електроенергії. На сьогоднішній день дві насосні станції після реконструкції споживають на 92% і 95% менше електричної енергії», - повідомив Андрій Нікітін.

Скан розрахунків, наданий Житомир.info прес-службою КП «Житомирводоканал»

Також на засіданні міськвиконкому Андрій Нікітін розповів про ще один позитивний момент – зменшення використання хлору житомирським водоканалом.

«На сьогоднішній день ми втричі менше використовуємо хлору. Ми виробляємо з солі гіпохлорид натрію, який є альтернативою хлору. Тому, якщо в країні будуть якісь проблеми з виробництвом та постачанням хлору, а ризик цього дуже високий, ми доволі легко зможемо його замінити іншим реагентом, який є в наявності на водоканалі. І тому почуваємося безпечно в цьому питанні», - зазначив керівник водоканалу.

Наостанок він розповів присутнім, на якій стадії нині перебуває реалізація проектів Світового банку.

«На цьому тижні вже розпочнуться роботи по заміні мереж. Це інвестиція в заміну мереж великого діаметру за рахунок кредиту Світового банку. Початок робіт запланований на цей тиждень: мають розпочатись роботи по бурінню і прокладці нових магістралей. За три тижні розпочнуться підготовчі роботи по будівельним майданчикам нових очисних споруд води, разом з цим і нових очисних споруд каналізації. Тобто вже ми максимально наблизились до реалізації цих проектів», - поділився останніми новинами Андрій Нікітін.

Джерело: https://www.zhitomir.info/news_183156.html?fbclid=IwAR0_AkvO13xrpF5CvwuMA_O0rH3V_zJWXVJblg4AFzbwB4MJDbX9u0QnFf0