Три речі, які потрібно знати про тариф на водопостачання та водовідведення????

❓ Який тариф на водопостачання та водовідведення для споживачів КП “Житомирводоканал”?
✅ З 1 січня 2022 року діє новий тариф на водопостачання та водовідведення — 37,53 грн за 1 м3 (тариф вказано з врахуванням ПДВ).

❓ Як розраховується щомісячна сума до сплати?
✅ Абоненти, які мають індивідуальний прилад обліку, сплачують за використаний об’єм води. Нарахування здійснюються за такою формулою: кількість використаних кубів води множиться на тариф за водопостачання та водовідведення (37,53 грн).

✅ У разі відсутності квартирних лічильників, нарахування проводяться відповідно до показників загальнобудинкового приладу обліку води. Від показників будинкового лічильника віднімається сума показників квартирних лічильників та лічильників ФОПів, а отримана різниця розподіляється між споживачами, в квартирах яких не встановлено індивідуальний лічильник, пропорційно до кількості осіб, які фактично користуються послугами централізованого водопостачання.

✅ За відсутності у квартирі споживача індивідуального лічильника та вузла комерційного обліку води, встановленого у будівлі, її частині (під'їзді) нарахування проводяться за нормами споживання, затвердженими рішенням ВК “ЖМР” № 772 від 21.10.2010 р. “Про затвердження середніх норм витрат та відпуску води абонентам КП “Житомирводоканал”.

❓ Де подивитись суму до сплати?
✅ В своєму особистому кабінеті: https://cpp.vodokanal.zt.ua/
✅ У рахунку за водопостачання та водовідведення, який кожен споживач отримує за своєю адресою.