На головній каналізаційній насосній станції Житомира завершують першу частину реконструкції

Станом на 13 жовтня у Житомирі завершують першу частину реконструкції головної каналізаційної насосної станції міста. Про це Суспільному розповів представник компанії підрядника Стоян Разборнік.

Роботи на станції виконує компанія-підрядник зі Словенії. Загальна вартість реконструкції – близько трьох мільйонів євро, які виділив уряд Словенії.

Насосна станція умовно поділена на дві частини. Права частина знаходиться в роботі, а ліву віддали під реконструкцію. На лівій частині встановлені всмоктувальний та напірний колектори та поставлені нові насосні агрегати. До кінця зроблена будівельна частина механічної очистки.

13 жовтня на головній каналізаційній насосній станції працює 10 людей, які виконують роботи з реконструкції станції. Працівники компанії підрядника встановлюватимуть новий напірний колектор та третій насосний агрегат

"Наша робота полягає в тому, щоб замінити існуюче обладнання на нове. Після закінчення реконструкції на лівій стороні ми маємо поєднати одночасно роботу обладнання водоканалу та нового обладнання таким чином, щоб воно працювало. Тому це може викликати затримку у завершення робіт на цьому об'єкті", – сказав представник компанії підрядника Стоян Разборнік.

Наразі на каналізаційній станції працює один насосний агрегат. Роботу резервного планують відновити до 14 жовтня.

"Один насос справляється з перекачуванням усіх стоків, – каже представниця водоканалу Сніжанна Герасимчук. – Вони всі транспортуються на очисні споруди. Працівники водоканалу продовжують роботи над відновленням роботи другого резервного насосу".

Після завершення реконструкції на головній каналізаційній насосній станції постійно працюватимуть чотири насосних агрегати, які мають зменшити ризик виникнення аварій.