У Житомирі тривають ремонтні роботи з оновлення об’єктів Житомирводоканалу і в найближчі роки місто отримає нову станцію підготовки води і очисні споруди.

Сергій Сухомлин: “Перш за все почалися роботи по кредиту Світового банку. Фактично йде будівництво нових очисних споруд. Зараз у нас у місті працюють двоє очисних споруд, а будуть одні, сучасні, нові, які будує європейська компанія за кредитні кошти Світового банку. Паралельно зараз починаються роботи на станції очистки води. Буде нова станція. Минулого року розпочалися роботи по заміні магістральних трубопроводів, мінялися декілька дюкерів через річку Тетерів. Багато разів зупиняли місто, бо ведуться роботи із заміни засувок”.

“Однією з проблемних точок водоканалу є головна каналізаційна насосна станція міста, яка відповідає за відкачку стоків”, — каже міський голова.

Сергій Сухомлин: “Якщо ця станція зупиниться, то зупиниться все місто. Кошти потрібні немалі, приблизно 70 мільйонів гривень, і окупності цієї станції нема. За рахунок економії електроенргії ця окупність буде 20-30 років. Дякуючи посольству Республіки Словенія, ми отримали грант на реконструкцію головної каналізаційної станції. Це повністю грантові кошти, які не потрібно повертати. Повна сума складає 2 млн 840 тис євро, частину з яких словенська компанія отримала і вже йдуть роботи над проєктуванням, щоб вже у цьому році приступити до реконструкції головної каналізаційної станції”.