У Житомирі тривають роботи з будівництва нових очисних споруд каналізації та реконструкції магістральних трубопроводів. Протягом року було прокладено майже 5 км водопровідних мереж.



З початку травня проводяться масштабні роботи з модернізації машинного залу — розпочався перший етап реконструкції очисних споруд води. Усього на трьох об’єктах задіяно 115 робітників. Модернізація систем водопостачання та водовідведення відбувається за кошти Світового банку у рамках проекту “Розвиток міської інфрастктури-2”.

Наразі на очисних спорудах каналізації водоканалу побудовано фундамент і змонтовано металокаркас під будівлю зневоднення осаду, побудовано резервуари для первинного та надлишкового мулу. На аерованих піскоуловлювачах виконуються бетонні роботи. Розгортається будівництво гравітаційного мулоущільнювача та будівлі решіток.

Водночас у машинному залі на станції очищення води триває процес демонтажу старого насосного обладнання, що буде замінене на нове, яке дозволить забезпечити надійність роботи насосної станції, зменшити електроспоживання та виникнення аварійних ситуацій.

Усі об’єкти, які підлягають реконструкції, є фізично зношеними: очисні споруди каналізації працюють з 1975 року, машинний зал — із 1983 року, магістральні трубопроводи були прокладені у 80-х роках.