12 вересня у Житомирі міністр оборони України Олексій Резніков вручив нагороди жителям області за внесок у національний спротив російському вторгненню. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Відзначення проходило у стінах Житомирської обласної військової адміністрації. Міністр вручав нагороди працівникам тилу, які забезпечують фронт усім необхідним. Йдеться про відзнаки Міністерства оборони України — нагрудні знаки "Знак пошани" та відзнаки Міністерства оборони України: медалі "За сприяння Збройним Силам України".

"Це про нашу потужну силу – героїв тилу. Про волонтерів, що на межі своїх можливостей збирають все потрібне на фронт. Про підприємців, які шиють броніки чи плитоноски. Про лісівників, які допомагали з евакуацією людей з маленьких сіл. Про медичних працівників, які рятували життя поранених військових після першого наступу ворога. Про енергетиків та газовиків, які швидко відновлювали пошкоджені мережі опісля окупації. Про службовців, які робили все необхідне, щоб перевести область на воєнні рейки та налагодити роботу економіки та забезпечити Збройні сили необхідною підтримкою", – сказано у повідомленні Віталія Бунечка.

Під час вручення нагород Олексій Резніков сказав, що опір російським окупантам чинять не тільки військові, а й цивільні. Тому важливо відзначити працю усіх: освітян, комунальників, лікарів, водіїв, лісівників, службовців, волонтерів, всіх, хто тримає стрій у тилу.

"Повернувся після зустрічі з "Рамштайну". Всі в захваті від України. У захваті від подвигу і військових, і цивільних. Те, що ми робимо спільно — змінює хід історії. Те, що відбувається сьогодні є ознакою повного розвалу імперії", — цитує Олексія Резнікова пресслужба Житомирської міськради.

Джерело: Суспільне