Наше підприємство – єдине в Європі отримало можливість взяти участь в унікальній програмі «Комунальне підприємство майбутнього», розробленої Світовим банком для підтримки цифрової трансформації підприємств водопостачання та водовідведення.

Для участі у проєкті було відібрано 4 водоканали з різних континентів: Азії, Африки, Латинської Америки та КП «Житомирводоканал» зі Східної Європи. Для підприємств буде розроблено комплекс заходів, запровадження яких мінімізує виклики, що постають в умовах пандемії COVID-19, і дозволить абонентам водоканалу вирішувати питання, пов’язані із наданням послуг водопостачання та водовідведення, дистанційно.

У рамках заходів, передбачених IDRIC – світовим дослідницьким інноваційним центром, який займається цифровими трансформаціями, – будуть напрацьовані методи та інструменти, що дозволять нашому підприємству пройти шлях цифрової трансформації: від цифрового аудиту до створення цифрової дорожньої карти розвитку.

Участь у проєкті відкриє для нашого підприємства шлях до цифрової зрілості: при ефективному використанні наявних технологій, ми впроваджуватимемо нові.