У результаті безвідповідальних дій містян до каналізації регулярно потрапляють предмети особистої гігієни, газети, ганчірки, харчові відходи, які провокують засмічення стояків і затоплення каналізаційними стоками підвалів будинків, житлових приміщень громадян, які живуть на перших поверхах, а також мереж централізованого водовідведення. Наші працівники щодня очищають мережі та колектори від величезної кількості сміття, усувають від 500 до 750 каналізаційних заторів на місяць. Харчові та побутові відходи, які потрапляють до каналізації, можуть зупинити роботу мереж водовідведення. Крім того, сміття, яке потрапляє до головних каналізаційних насосних станцій, значно ускладнює роботу персоналу та шкодить обладнанню. 

Для ефективного функціонування водовідвідної мережі необхідно дотримуватися певних правил користування каналізацією. В унітази та рукомийники заборонено скидати:

1. Легкозаймисті рідини і кислоти, медикаменти.
2. Пісок, будівельне сміття, сухі і розведені будівельні суміші та їх залишки, ганчірки, пелюшки, предмети особистої гігієни.
3. Харчові відходи.

Просимо вас розповісти своїм дітям про те, які предмети не можна змивати в унітаз.