Філія “Зарічанської дорожньо-експлуатаційної дільниці” ДП “Житомирський облавтодор” не сплачує нашому підприємству за надані послуги водопостачання та водовідведення. Договором передбачено, що платіжні документи за відпущену воду і прийняття стічних вод підлягають сплаті в 5-денний термін з дня вручення. Однак ми не отримуємо коштів від вищевказаної юридичної особи уже з листопада 2019 року. Сума боргу перед нашим підприємством — більше 242 тис грн.

Ухвалою господарського суду Житомирської області від 5 березня 2020 року порушено справу про банкрутство щодо філії “Зарічанська дорожньо-експлуатаційна дільниця” ДП “Житомирський облавтодор”. КП “Житомирводоканал” заявило свої кредиторські вимоги до боржника, за результатами якої воно включено до четвертої черги задоволення кредиторських вимог. Заборгованість за надані послуги постійно збільшується і лягає на плечі підприємства та житомирян.

Задля припинення приросту заборгованості КП “Житомирводоканал” змушене припинити надання послуг філії “Зарічанська дорожньо-експлуатаційна дільниця” і, як наслідок, мешканцям будинків, які знаходяться за адресами: с. Зарічани, вул. Лісова, 7, 9, 11, 11 а.

15 січня 2021 року КП “Житомирводоканал” повідомило філію “Зарічанська дорожньо-експлуатаційна дільниця” та голову Станишівської ОТГ про припинення надання послуг водопостачання та водовідведення 16 лютого 2021 року.

Наше підприємство готове надавати послуги мешканцям вищезгаданих будинків у разі врегулювання питання щодо балансоутримувача інженерних мереж та споруд та суб’єкта господарювання, з яким буде урегульовано договірні відносини.