20 січня в гості на наше підприємство завітали учні 7-го класу Житомирської загальноосвітньої школи 22 імені В.М.Кавуна.

Для них співробітниками КП “Житомирводоканал” було проведено дуже пізнавальну та цікаву екскурсію, в ході якої дітей познайомили з усіма етапами “приготування” питної води .
Ступакова Тамара Костянтинівна, інженер 1-ї категорії цеху водоводу, розповіла допитливим екскурсантам історію водопостачання міста, детальніше зупинилася на основних процесах підготовки питної води (від освітлення та фільтрування до приготування та подачі у будинки житомирян), поділилася власним професійним досвідом.
Слободенюк Олена Анатоліївна, начальник контрольно-вимірювальної лабораторії з додержання санітарно-гігієнічних норм водопостачання, ознайомила з роботою лабораторії та розказала, за допомогою яких процесів здійснюється очищення води та контроль якості.
З великою цікавістю всі спострерігали за процесом коагуляції, який дітям продемонстрував Подзюбанчук Ілля Олександрович, інженер-лаборант (хіміко-технологічний аналіз). А наша інженер-лаборант (хімік) Кисельова Аліна Олександрівна продемонструвала, як робиться титриметричний аналіз води (титрування).
Учні також відвідали гіпохлоритну, де виготовляється гіпохлорит - більш безпечна заміна хлору.

Всі, як один, погодились, що надважливо не забруднювати річки і берегти їх, адже це наше джерело водопостачання, і воно повинно бути чистим.