Працівники КП “Житомирводоканал” розповіли гостям про перебіг реконструкції очисних споруд води, очисних споруд каналізації, головної каналізаційної насосної станції міста та заміну магістральних трубопроводів і дюкерних переходів.

Реалізація проєктів дозволить підприємству стати більш енергоефективним та екологічним. Уже на сьогодні завдяки перекладці найбільш аварійних ділянок водоканал зменшив втрати води більше ніж на 10 000 м3 на добу. Будівництво нового очисного комплексу дозволить впровадити більш ефективну технологію очищення води і дасть змогу автоматизувати технологічні процеси. Потужність станції очистки води після реконструкції складе 75 тис. м3 на добу. Модернізація очисних споруд каналізації дозволить очищати стоки відповідно до європейських вимог та стандартів, що вбереже річку Тетерів від екологічних збитків.

«Нам дуже цікаво було ознайомитися із Вашим досвідом. Ви на правильному шляху, на шляху змін і розвитку, який дозволить зробити життя містян кращим», - каже Катерина Бабіч, депутатка Полтавської міської ради.

Реконструкція головних об’єктів КП “Житомирводоканал” дозволить підвищити надійність роботи систем централізованого водопостачання та водовідведення у Житомирі, покращить фінансовий та технічний стан водоканалу шляхом оновлення найбільш аварійних мереж, основного виробничого обладнання та впровадження сучасних енергоефективних технологічних рішень.