Спеціалісти КП "Житомирводоканал" ретельно контролюють якість питної води, яка надходить до домівок споживачів. Хімічний відділ нашої контрольно - вимірювальної лабораторії щодня проводить аналіз води за 22 показниками на різних етапах очищення. Щомісяця проводиться повний аналіз за 45 показниками, такими як сульфати, фториди, фосфати, цинк, мідь, свинець тощо. Якість води контролюється на всіх етапах очистки, а також у наших водосховищах, у мережах міста, колонках та на чотирьох водопровідних насосних станціях 3-го підйому. Керує хімічним відділом інженер-хімік Аліна Кисельова, тендітна та чарівна, водночас завжди максимально відповідальна та сконцентрована на роботі, адже усвідомлює, якою важливою є її праця.

"На водоканалі я займаю посаду інженера-хіміка. Свій трудовий шлях на підприємстві я почала з посади лаборанта. Загалом тут я працюю вже 12 років. Інженер-хімік керує роботою хімічного відділу: я формую графіки визначення хіміко-технологічних показників для лаборантів, контролюю їх роботу, впроваджую нові методи аналізу, здійснюю внутрішньолабораторний та міжлабораторний контроль хімічного відділу. За відсутності інженера хіміко-технологічного аналізу, проводжу вхідні аналізи реагентів, які надходять для очищення води та встановлюю оптимальні дози реагентів."



"Загалом наш хімічний відділ щодня проводить аналіз води за 22 показниками на різних етапах очищення води. Щомісяця ми проводимо повний аналіз за 45 показниками, такими як сульфати, фториди, фосфати, цинк, мідь, свинець тощо. Щодня ми контролюємо якість води на всіх етапах очистки, а також у наших водосховищах, у мережах міста, колонках та на чотирьох водопровідних насосних станціях 3-го підйому. Якщо ми фіксуємо перевищення в мережі, наприклад, після поривів — ці ділянки водогону промивають, дезінфікують, після чого ми повторно виконуємо аналіз."

"На роботі я відчуваю себе корисною, бо усвідомлюю, наскільки відповідальною і важливою є моя праця."



"Я закінчила фармацевтичний коледж, після чого навчалась в Житомирському державному університеті імені І. Я. Франка на природничому факультеті. Мені завжди подобалось навчатись. Кожна сесія — як свято (сміється). Навчатись я продовжую й досі. Проходжу різні професійні курси підвищення кваліфікації. У 2019 році успішно пройшла курс для інженерів-хіміків в місті Одеса. Нещодавно була учасницею онлайн-курсу "Водопостачання, водовідведення, контроль якості води". Під час навчання оволоділа знаннями про сучасні методи очищення води та методами контролю. У зв'язку з тим, що наше підприємство зовсім скоро перейде на європейську систему очищення води, отримані знання є важливими у моїй подальшій професійній діяльності."

"Полюбляю мандрувати... Була в Фінляндії, Естонії, Швеції, Латвії, Туреччині. Подорожі — це завжди нові яскраві враження. В мандрівках найбільше люблю відкриття нових місць і спілкування з людьми, адже за кожною людиною криється своя самобутня і цікава історія життя, яку мені подобається “читати”.



"Мені подобається класична література, театральні вистави. Улюблена книга — “Майстер і Маргарита”, це твір, який дуже вразив. Моєю давньою мрією було навчитись керувати автомобілем і три роки тому я здійснила її. Від цього я отримую особливе задоволення. Минулоріч отримала цікавий для себе досвід — впродовж 6 годин вела автівку і навіть не помітила цього."



"Рух - це життя, тому невпинно рухайтесь вперед, ставте перед собою цілі і неодмінно досягайте їх в житті."