КП «Житомирводоканал» бере участь у Другому проекті розвитку міської інфраструктури, що фінансується Світовим банком, у рамках якого модернізується мережа водоканалу. Як ідуть роботи і які результати дасть реконструкція, оглянули 21 квітня, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, заступник голови ОДА Ярослав Лагута, голова обласної ради Володимир Ширма, міський голова Житомира Сергій Сухомлин. Наразі відбуваються капіталовкладення місцевого бюджету Житомира в модернізацію систем життєзабезпечення. Але, за рахунок фінансової допомоги міжнародних партнерів, кошти місцевого самоврядування економляться і повертаються в бюджет, що в свою чергу не впливає на підняття тарифів. 

Результатом модернізації стане:

  • Реконструкція каналізаційних очисних споруд. Результат: екологічна якісна очистка та утилізація стічних вод, суттєва економія електроенергії та повна автоматизація процесу очистки стічних вод.
  • Реконструкція насосних станцій водопроводу та водоочисної станції. Результат: забезпечення мешканців міста питною водою кращої якості та в необхідному об’ємі. Нова насосна станція удвічі менше потребуватиме електроенергії, у мережах буде нормальний тиск води, а отже і менше аварій.
  • Реконструкція застарілих та зношених водопровідних мереж довжиною 10 км.