Підприємство - це люди, які працюють на ньому. І кожен із них є унікальною та неповторною особистістію. Ми вирішили розповісти про захоплення наших працівників, аби показати багатогранність людської особистості. Першою історією про улюблене дозвілля стане історія начальника транспортного відділу Миколи Гладуна, який, окрім машин, плекає дивовижний сад.



10 років тому Микола Якович побудував будинок і почав закладати сад. Першими посадженими деревами були персики. Їхній хворобливий стан та бажання допомогти деревам мотивувало нашого колегу дізнатися більше про догляд за персиками. Через 3 роки з першого дерева, яке вдалося вилікувати і “виходити”, він зібрав 10-літрове відро плодів. Садівник своїм деревам дає імена. Скажімо, персик-первісток має ім’я Шерхан. Названий він на честь улюбленого алабая Миколи Яковича. Наразі в саду нашого колеги ростуть інжирні персики, нектарин. Чоловік зізнається, що дуже любить ці дерева за їх красивий цвіт.



Іще одна любов Миколи Яковича — виноградні грона. Перші саджанці коштували йому 900 — 1000 грн кожен. Але гібридні сорти дають надзвичайно красивий та багатий урожай. Вага деяких грон сягає 4,5 кг. Минулого року чоловік посадив сорт “Голіадор”, особливість якого — відсутність кісточок та величезні грона, які можуть важити до 10 кг. Виноград потребує також дуже трепетного догляду, адже взимку він може “замерзнути”, тому Микола Якович турботливо “вкладає” саджанці спати — закопує в землю до весни.



Урожай колега роздає сусідам, близьким, знайомим, адже для нього найважливіше — це можливість плекати рослини, він залюблений у процес догляду за своїми 108-ма саджанцями.